sobota 20. dubna 2019

Domeček a spol po osmé: textil



 Tak dnes zase krátce o domečku pro panenky. Už se nám ta mozaika pomalu skládá dohromady, viďte? ;-) Jistě mi dáte za pravdu, že útulný interiér se neobejde bez textilií - koberečků, polštářů, povlečení a záclonek. Dlouho mi trvalo, než jsem vybrala a zkombinovala vzory. Takže jak to dopadlo?

Postel je oblečená ryze skandinávsky, jednoduše. Ale ty proužky mi vlastně tak trochu připomínají i český kanafas. V kombinaci se čtverci se mi líbily nejvíc. A navrch dřevěný knoflík jakožto nezbytný detail. Postel dle mého nákresu vyrobil opět Madlenčin dědeček. Nezbytná ovčí předložka je ustřižená z chlupaté imitace za pár kaček.


S háčkovanými koberečky a pufy na sezení pomohla pro změnu babička, jelikož tuto techniku jsem si zatím stále neosvojila. Oběma rodičům tímto moc děkuji!


Dále tu máme peřinky do postele dětí a kojenců :-) Tak dlouho jsem se nemohla rozhodnout, kterému z nich přidělím mentolové a kterému žluté, až jsem to nakonec vyřešila jako Koloběžka první!

Takto?

Nebo radši tak? Zvolte si stranu dle libosti :-)

Předložku do koupelny už znáte z TOHOTO článku.

No a nakonec záclonky. Na ty už nezbývalo před Vánoci moc času a sil, a když se hladký voál, se kterým jsem původně počítala, ukázal během šití jako nevhodný, protože v tak titěrných rozměrech byl prostě strašně toporný a vůbec nespolupracoval, nakonec jsem použila zbytky Madlenčiny záclony do pokojíčku, která je z Ikea a vyznačuje se tou kladnou vlastností, že se netřepí ani když není obšitá. Díky tomu jsem se nakonec úplně vyhnula překládání, které tu netvárnost velkou měrou podporovalo... no ale zblízka to FAKT JAKO moc nezkoumejte, jo? :-D


Úchyty pro garnýže jsme vytvořili z oček s vruty a při montáži jsem si od manžela vyslechla hodně nepěkných věcí na svoji adresu, ale nakonec se dílo podařilo. Samotná garnýž je pak vyrobená z pletací jehlice. Věřím, že by to šlo i sofistikovaněji ;-)

No a to je dneska všechno. Brzy už všechny kousky uvidíte přímo v jejich přirozeném prostředí. Zatím čau!

4 komentáře:

  1. Teda Máji, ty nás napínáš! Ale je to krásný, už se těším na všechno pohromadě! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ráda!... ne, Evi, pravda je taková, že to nějak furt nestíhám všechno nafotit! :-D ;-)

      Vymazat
  2. Ja tady kroutim hlavou. Je vubec mozne, aby nkedo venoval tolik casu a energie na jeden domecek? No je! A verim, ze to bude ten nej domecek na svete, a to myslim vazne, a bude se dedit jeste mnohe generace. Proste dokonale!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně je tak nějak jasné, že to není úplně normální, co jsem tady spáchala (a jak dlouho mi to trvalo). Ale prostě tohle je srdcovka. Já jsem barbíny milovala, domeček jsem měla, ale tohle je ještě vyšší úroveň, to jsem si prostě splnila svůj sen (Madle je to asi celkem fuk, jestli má tohle, nebo růžovej kýč se třpytkama ze supermarketu :-D). Navíc jsem to dělala i z pozice architekta a já svou práci prostě miluju, takže zkuste toho nevyužít ;-)... jinak tedy děkuji za pochvalu :-)

      Vymazat