středa 6. prosince 2017

Vánoční dílna 2017


Jako (téměř) každý rok, i letos proběhla naše tradiční akce Vánoční dílna s holkama. Je to vždycky víkendovka o pohádkách, svařáku, tvoření dárků, dekorací či přáníček a hlavně o milém setkání s kamarádkami. Nutno ale přiznat, že už nám přituhuje, a tak obvyklé počty okolo 6-10 účastnic se nám rok od roku snižují a je problém se vůbec domluvit na určitém termínu, většina z nás má totiž večery zabité a některé mají v současnosti zabité i dny. Takže v den D, který nakonec vyplynul tak nějak na poslední chvíli a vlastně spontánně, trávila jedna pravidelná účastnice svoji neděli rekonstruováním hnízda, druhá přebalováním měsíčního prďoly a třetí rovnou v porodnici. A tak se nějak stalo, že jsme se nakonec sešly v komorním počtu tří: já (dostala jsem opušťáka!) a dvě těhotné. No jo no. Svařáku tedy letos moc neproteklo a celkově to bylo takové poklidné, ale i tak moc příjemné.

Dopoledne jsme vyrazily na větvičky. Jsem tak šťastná, že máme les hned za domem a že nabízí tolik bohatství! Chůze tím zimním, tichým a mlžným, je úplná terapie! Toužila jsem po holých, tlustších větvích na dekorace do oken a našla jsem krásnější, než bych si sama vymyslela! A pak smrkové do vázy a pár šípků na zpestření. Nasbírané v košíku působily natolik obřadně, že kdybych je postavila doprostřed obýváku jen tak, nic by tomu vlastně nechybělo.


 Ale já se je nakonec přecejen rozhodla použít dle původních záměrů a tady je výsledek: na březové větvičky jsem pověsila keraplastové hvězdy a nějaké plastové baňky, které jsem kdysi pořídila a už několik let nepoužila, neb jsem na plast poněkud zanevřela. Zjistila jsem ale, že mají pěknou barvu a letos vzhledem k Madle a její touze dělat se vším kululuuu se budou hodit i na vánoční stromek ;-) Dekoraci mám na dvou oknech v obýváku a doplnila jsem ji i LED řetězem bez nutnosti zapojení do zásuvky, jehož vypínač jsem (velmi neuměle) schovala zavěšením na rubovou stranu okenní textilie. Ale v noci to vypadá pěkně. Fakt! :-)



No a tady je celé naše adventní zákoutí i s Madlenčiným kalendářem a věncem, který posledních několik let recykluju, jen letos jsem pod něj dala chvojí a tác z Ikea (působí podle mě docela pěkně svátečně...).





Ptačí ubrus je jen na těch pár týdnů, pak dostane stůl slavnostní oblek. Mám v plánu kombinovat bílou a režnou a taky tam chci dostat hodně červené. S červenou to totiž o Vánocích dle mého názoru nejde přehnat. Třeba jako na této girlandě - je to takový polokýč, ale já ji prostě každý rok nade dveřma mít musím!



No a na závěr ještě jedno minimalistické zátiší. Z tvoření mi zbylo několik těch březových větviček. Ale vyhazovat je se mi nechtělo - jsou tak krásné samy o sobě. Šup s tím do vázy a pár decentních hvězd navrch. Teď dělají v hale společnost našemu kanárkovi. A tak každý, kdo k nám vstoupí, hned ví, že Vánočky už jsou tady coby dup!



4 komentáře:

  1. Tak ty posledni fotky jsou dokonale, libi s emi ta zluta na trochu zdobnem stolecku a k tomu ty "obycejne" pritom tak pekne a dekoraivni vetve brizy. Les za domem zavidim, ten mi neskutecne chybi, navic jsem u lesa vyrustala a byla na nej zvykla...Pekny advent. M.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, z vetvi brizy mam strasnou radost, o to vic, ze ta kompozice vznikla vlastne nahodou a moc to tu halu ozivilo. Z lesa mam radost uplne stejnou. Nikdy jsem nebyla vylozene 'lesni typ', ale cim jsem starsi, tim vic si prirodu kolem sebe uzivam, uklidnuje me a nabiji. Krasny advent i Vam! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já zase ulítávám na třetí, čtvrté a páté fotce. Ta ozdobená větev je geniální. Miluju větve, jsem z nich na větvi :)
    Hned bych se u vás posadila k tomu krásnému stolu a nasávala advent :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem z ni na vetvi, i Madla - porad na ni ukazuje :-) Jinak nasavani adventu bych take provadela rada, ale priznam se, ze to moc nestiham, s malou jsou to spis takove stripky, serie dvouminutovych nasavacek :-D Ale snazim se z toho vytezit maximum. Vzdyt to znas, asi je to u vas podobne ;-)...

      Vymazat