pátek 12. ledna 2018

DIY dárky: stolní kalendář


Vánoce jsou za námi, a tak můžu konečně odtajnit něco málo z toho, co jsem tentokrát připravila za nadílku. Letos se mi opět podařilo kromě klasických kupovaných dárků překvapit blízké i něčím osobním. Pro rodiče a babičku jsem vytvořila kalendář. Není to nic nového pod sluncem, ale myslím, že je to fajn spojení hezkého a praktického, krom toho se hodí i pro blízké, kterým je problém něco vybrat, protože nemají žádné speciální záliby, a nebo tvrdí, že už nic nepotřebují (u nás v rodině je to případ babičky). Kalendář jsem vytvořila z povětšinou mnou focených snímků a musím přiznat, že jsem nad ním nakonec strávila celkem dost času, protože jsem chtěla, aby měl i nějakou grafickou úroveň - jen výběr fotek, barevné úpravy a ořezy tak, abych se vlezla do daného formátu, si vyžádaly svoje. Ale kdo to příliš neprožívá, bude mít kalendář jistě raz dva, protože spousta firem nabízí vlastní, uživatelsky příjemné aplikace, které to doslova udělají za vás. Já jsem ten svůj objednala od značky Bontia a s výsledkem jsem moc spokojená. Zvolila jsem stolní variantu, která mi připadá praktická, rodiče i babička si totiž do něj zaznamenávají narozeniny, schůzky a lékaře. Tato dvoutýdenní verze obsahuje 29 snímků, což byl takový kompromis, 12 mi totiž přišlo málo a naopak 54 hezkých snímků bych asi nestihla připravit. Navíc mi rozložení stránky umožnilo použít fotky s původním formátem na výšku i na šířku, dalo se to celkem jednoduše přizpůsobit. Pořizovací cena nebyla nijak závratná a fotky vnučky/pravnučky budou dělat radost po celý rok, takže prostě po všech stránkách dárek, ke kterému se zřejmě budu opakovaně vracet.
Měla jsem v plánu vyrobit tři - pro dvoje rodiče a jednu babičku. Na konci listopadu už jsem to měla připravené a mnula si ruce, jak jsem to krásně vymyslela, když vtom mi tchyně, která ráda fotí, vypálila rybník a nadšeně se mi svěřila s tím, jak začala před nedávnem vytvářet na internetu kalendáře. Jednalo se sice o nástěnnou variantu s jiným tématem, ale najednou mi přišlo, že ji se svým prezentem asi moc nepřekvapím, a tak jsem narychlo pro ně musela vymyslet něco jiného. Co myslíte, stihla jsem to? Výsledek uvidíte zase příště ;-)

Jednoduché schéma: obrázek formátu téměř čtverec, vlevo a vpravo dva týdny

Líbil se mi i font a jednoduché označení měsíce

V kalendáři jsou nejdůležitější momenty z Madlenčina života :-)

2 komentáře:

  1. Bontii jsem si taky docela oblibila, mam od nich mraky krabicek s fotkami a manzelovi jsem delala fotoknihu. Ale hodin kolik jsem na tom stravila, to bych nespocitala... ach ten perfekcionismus, ze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne tak - je to prokleti! Asi proto Madla jeste stale nema album z prvniho roku - je mi jasne, ze to zas u me bude na dlouho! :-D

      Vymazat