neděle 2. prosince 2018

Adventní kalendář podruhé: DIY potraviny na hraní


Advent začíná! A tak dneska přináším pokračování seriálu o ADVENTNÍM KALENDÁŘI, a to z kategorie Potraviny na hraní. Nějaké už Madla vlastnila předtím - znáte z TOHOTO článku. Rozhodla jsem se naši sbírku rozšířit o pár dalších nezbytností. Co tedy najde v předvánočním čase ve svých minibalíčcích tentokrát? :-)

Máme tu něco málo ze sladkého baru - makový koláč a čokoládová roládka, dále hlávkový salát, který vyniká tím, že několik spodních listů můžete odloupnout - jsou totiž na patentkách.


 No a pak pečivo, které Madlence dost chybělo. Toastový chleba jsem odkoukala z jakéhosi dětského DIY pořadu v televizi, ale trošku jsem si ho po svém vytunila. Materiál je houbička na nádobí z DMka. Houska na hamburger je rovněž z houbičky, z takové kulaté. Měla pěkný tvar a sama o sobě by se už dala použít celá, leč byl by to hambáč v životní velikosti, což ostatní potraviny nejsou, takže jsem nakonec z jedné houby udělala více minihoustiček a tvar musela doupravit nůžkami. Protože houbička byla žlutá, což se mi moc nelíbilo, natřela jsem ji Balakrylem (je stínovaná odstínem tmavě hnědé a bílé). Aby byl hamburger úplný, ušila jsem do něj ještě maso.



A pak taková drobnůstka na závěr: z výroby mi zbyla spodní část houbičky, která vypadala jako bílá pěna. Nejdřív jsem ji chtěla vyhodit, ale pak se mi jí zželelo a po chvilce přemýšlení byl nápad na světě. Obstřihla jsem ji do tvaru kruhu a máme tady prvotřídní capuccino (nebo pivo pro tatínky? ;-))


Toliko k vaření. Někdy příště Vám ukážu, co jsem do dalších balíčků vymyslela pro ty naše nohaté kámošky. Přeji Vám pěknou první adventní neděli!

PS: včera bylo prvního, a tak už jsme odstartovali count down. Dneska Madla našla v balíčku právě výše zmiňované toastové chleby. První reakce: 'Co to tam máš, Madli?' (dcera s nadšením vytahuje stoh krajíčků) 'Hooubičkyyyyy!' 'No, ony to budou asi chlebíky k tomu tvému vaření, víš?...' Takže tak nějak :-D

4 komentáře: