pondělí 10. prosince 2018

Adventní kalendář potřetí: DIY oblečky pro panenky


V jednom z minulých příspěvků jsem psala o tom, čím hodlám letos naplnit adventní kalendář pro Madlu. Část dárečků bude tvořit handmade garderóba pro malé panenky. Tu Vám dneska ukážu.


Prosím, moc se mi nesmějte. Rozhodně to není něco, s čím bych šla prodávat na jarmark nebo na Fler, ale hlavně, že to splní účel. Už se totiž blíží zima a chuděry holky nemají co na sebe. Barbíně jsem upletla svetr. Na sofistikované střihy, nedej bože vzory, mě neužije. Nechce se mi proměřovat, počítat. Ruční tvorba je pro mě relax k filmu. Nesoustředím se, prostě jen jedu! Takže svetr jsou vlastně samé lichoběžníky (ubírání ok je prostě vrchol mého umu! :-D) sešité k sobě. Plus nějaký ten knoflík. K tomu jsem jí ještě uštrykovala teplou čepku a šálu. Malá Evička dostane kabát z filcu. Je tak mrňavá, že z pletení by mě v tomto případě chytl amok, takže tady jedině materiál číslo jedna, který není třeba obšívat. Střih neexistuje. Ale mám základní pojem o šití oblečení, takže jednotlivé tvary dílů jsem si naslepo vystřihla, přiložila na panenku, doupravila a pak sešila. Nic těžkého. Kabátek byl hotov dřív, než Brad Pitt stihl přijít na kloub vraždám podle Sedmi smrtelných hříchů. No, uznávám, že tohle nebyl zrovna relaxační film, příště si dám radši Nudu v Brně :-D... No a tady vidíte, jak to vypadá oblečené.

Uznávám, že jisté mouchy to má. Byl velký nerozum v případě filcového kabátku na patentky shora našívat ještě ozdobné knoflíky. Efekt sice dobrý, ale zapíná se to vskutku blbě. Co už. Nezdary se člověk učí. Ono stejně, nedělám si moc iluze o tom, kdo bude muset všecky ty panenky oblékat. Náš malý diktátor jistě nejzodpovědnější úkol na světě svěří mně. Takže si svůj hrnek hořkosti budu muset vypít moc a mockrát dokola a příště už si dám bacha! Ani to mě ovšem zřejmě v tvoření oblečků nezastaví. To víte, kdysi dávno jsem chtěla být módní návrhářkou :-D...




10 komentářů:

  1. Uz jsem obdivovala na IG, je to proste nadhera, dokonalost, preciznost!!! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě štěstí, že ty chyby na fotkách nejsou vidět. Do dokonalosti to má na míle daleko. Ale děkuji za moc milý komentář! :-)

      Vymazat
  2. Smát se určitě nebudu... Spíš plakat, že to taky neumim ;-)... Je to super jako vždy... U nás jsou naštěstí oblečky zbytečnost - velká na to nikdy nebyla a malá zatím nejraději panenky otužuje - všechny musí být nahaté ;-D...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, jsem si jistá, že toto bys taky zvládla ;-) Ale jinak jsem se tomu komentáři musela smát, Madla totiž taky často dělá nahuláče. A nebo roztodivné kombinace typu prsa ven a nebo oblíká jen top :-D...

      Vymazat
  3. Panenkám to sluší! A k zapínání přidám nevyžádanou radu, hodně šiju na panenky a na zapínání používám úzký proužek suchého zipu. A zvenku pak našiju knoflíky pro dokonalou iluzi.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji :-) Rada určitě není nevyžádaná, jsem začátečník a za každý fígl budu moc ráda! Tady jsem ale sucháč nepoužila záměrně. Sice uznávám, že je mnohem pohodlnější na oblékání a vypadá to lépe, ale moje zkušenost s oblečky, co už máme z Fleru, je taková, že dcera když to svleče a hodí do kufříku, nikdy to nezapne, takže se pak oblečky do sebe všechny zazipujou. Ty, co jsou z vlny nebo tylu, šíleně trpí. U filcu, ze kterého je ten kabátek, by to bylo asi ještě horší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíte, to mě nenapadlo, a teď už si to živě představuju. A hned zas radši přestanu, uuáá! Ale je pravda, že Madlenka je ještě malinká, moje panenky dostávají větší holčičky, tak snad zapínají! :-)
      A mimochodem, Nudu v Brně produkoval můj muž- já mu pořád říkám, že dělá samý depresivní filmy- tak to mu budu muset i říct, že ho považujete za relaxační :-)

      Vymazat
    2. Jo, to je pravda, Madla je jeste mala a moc na to nedba. Vetsi deti uz o ty veci snad lepe pecuji...
      Jeee, tak to muze moc pozdravujte! No ja kdyz ho videla poprve, byla jsem zklamana, protoze podle traileru jsem cekala komedii a ona to komedie tak uplne neni. Ale podruhe uz jsem vedela, do ceho jdu, a od te doby ho mam s kazdym shlednutim radeji. Mame ho s manzelem v seznamu nejoblibenejsich filmu! ;-)

      Vymazat