středa 3. dubna 2019

Domeček a spol po sedmé: úprava starého nábytečku



Dneska jenom krátce o nábytku, který bude tvořit součást vybavení domečku pro Barbie. Mám z něj velkou radost. Je totiž z druhé ruky. Čili jsou to kousky, které už mají něco odžito - takže je za nimi jednak napsaný nějaký příběh, za druhé jsme o kousíček méně zatížili planetu... no a v neposlední řadě mi to samozřejmě nabízí báječnou možnost přizpůsobit si ho podle svých potřeb. A vy víte, že to já nikdy neodmítnu!

S tímto konkrétním nábytečkem si hrála Madlenčina sestřenice, ale už ho nepotřebovala, a tak jej poslala dál. Je to hromada kusů rozličných barev (zřejmě na sestavení všech místností od obýváku a kuchyně až po ložnici), což se ale mně nehodilo. Jedná se totiž o mobiliář v měřítku 1:12 (jak asi tušíte, Barbie jsou 1:6), takže jsem měla v plánu jej použít pouze do pokojíčku (vlastně jako taková forma dětského nábytku) pro Barbie batolata a dorost (mimino, Evi, Shelly a Chelsea), ke kterým rozměrově docela pasuje. Potřebovala jsem tedy, aby jednotlivé kusy byly mezi sebou různě kombinovatelné. Takže co s tím? No jistě - přebarvit! Ponechala jsem hodně částí viditelně dřevěných, protože dřevo prostě nikdy neomrzí. K tomu neutrální bílá a černé detaily. Postel jsem přečalounila taky do bílé. Takhle to dopadlo:

Původní stav. Foto je hrozné kvality, byl to výcvak mobilem a na další dokumentaci jsem zapomněla.
Tolik jsem se těšila na natírání! Takže obrázek jen pro vaši představu :-)

No a hotovo! Matraci jsem dala do bílé, aby na ní krásně vyniklo barevné povlečení (uvidíte příště)

Barvičky v hotovém interiéru budou, ale pouze na doplňcích. Tím má být zajištěna naprostá variabilita skládání a Madlenka si může vytvořit pokaždé úplně jinak vybavené místnosti (což se teď často a s velkou oblibou opravdu děje!). Je to jednoduché a naprosto univerzální řešení, které podle mě platí vždy, ne jen v domech pro panenky, ale i v těch skutečných. Souhlasíte se mnou? ;-)

2 komentáře:

  1. Celkově je ten nábyteček moc hezký i v té původní podobě. No a v tvé úpravě bych ho brala domů i ve velkém ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat