pondělí 26. února 2018

DIY magnetky



Stále pokračuju v zabydlování naší předsíně. Jedním trnem v oku mi dlouho byla (a určitě nebudu jediná) dvířka k elektrojističům. Prostě takové plechové dveře strašící na frekventovaném místě, hodně na očích. A teď co s nimi. Zvažovala jsem je překrýt dřevěným panelem, ale jelikož už v tomto kousku bytu začíná být předřevováno (uvidíte v některém z následujících příspěvků), rozhodla jsem se nakonec pro méně nápadnou bílou magnetickou tabuli. Když jsem zjistila, že ta z Ikea má asi o 2cm větší šířku než zmiňovaná dvířka a výšku ideálně tak, že se pod ni ještě vleze věšák na klíče (který už znáte z TOHOTO příspěvku), nebylo nad čím váhat!

Hned nato přibyly na tabuli i doma vyrobené dřevěné magnetky. Ty vznikly tak trochu spontánně. Švagrová totiž měla na půdě krabici plnou dřevěných komponentů k sestavení hraček: různé kroužky, tyčky, kolečka, ale i hlavy, uši... no a tyhle dřevěné polokoule. Nebyl v nich žádný otvor ani drážka a marně jsem přemýšlela, k čemu by Madle mohly být. Co mě však napadlo téměř okamžitě, bylo, nač bych je použila já... a tak jsem je dceři prachsprostě zabavila. Manžel mi pak do nich v práci vyvrtal dírky, vsadil malé magnetky a hurá - praktická dekorace je na světě.


Mám z nich velkou radost, protože skoro nic nestály a do mého černo-bílo-dřevěného konceptu skvěle zapadají. Doplnila jsem je černými kovovými magnetkami z Ikea a myslím, že k sobě docela dobře jdou. Vstup do bytu je tak hned veselejší. Umísťujeme tam vzkazy, přáníčka od našich milých, designové pohlednice nebo třeba staré obálky časopisů. Prostě... takové malé sebevyjádření ;-)

Vstup do bytu v původním stavu s elektroskříní...

... a tady už vylepšený o nástěnku a klíčník :-)



6 komentářů:

  1. Další skvostný nápad. Škoda, že mi máme tu hnusnou elektroskříň vypouklou, takže nevím do čeho jí schovat. Leda vyrobit krabičku.
    Magnetky jsou boží... Hmmmm, půjdou i z betonu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslim, ze z betonu budou skvele! To je zrovna parketa, ve ktere zasd zaostavam ja - a tak moc bych ten beton vsude chtela mit! :-)
      Vypoukla elektroskrin...hmmm... obalila bych ji nejakou praktickou skrinkou treba ;-)

      Vymazat
  2. Skvely napad i provedeni. Ja ty nase bedny - dve nad sebou - zakryla skrini bez zad. Nastesti tam nelezeme casto. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju :-) Jojo, koukam, ze jsme meli stesti, ze mame bednu zapustenou a slo to takhle jednoduse. Protoze ja uz bych tam proste zadnou skrinku asi nenacpala...

      Vymazat
  3. Moc hezky se vám ta předsíň rýsuje! Tabule (i magnetky) se ke klíčům pěkně hodí. Teď budu asi za barbara, ale mě kupodivu ani ta dvířka nijak neruší, já bych asi mohla žít i s nimi ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diky :-) Ja bych s temi dvirky asi taky byla schopna zit, ale zas na druhou stranu proc to neudelat lepsi, no ne? Takhle si mame kam prilepovat vanocni pranicka, fotky a svatebni oznameni nasich kamaradu ;-)...

      Vymazat