úterý 22. května 2018

Jak jsem ilustrovala knížku


No, to je možná trošku honosný titulek. Ono vlastně nešlo o běžnou knihu. Můj manžel píše poezii. Ve vlaku, na toulkách po kraji, když je mu mizerně, nebo když se stane něco výjimečného. Píše ji do šuplíku. Občas s tím vyrazí na autorské čtení. Právě oslavil životní jubileum, a tak se rozhodl vydat sbírku. V omezeném počtu kusů: kolik roků, tolik básní, tolik výtisků. Pro ty nejbližší, kteří ovlivnili jeho život. Byl mi svěřen zodpovědný úkol dílko ilustrovat.
Takový můj malý osobní dárek pro něj k narozeninám. Původně mělo jít o jednoduché skici. Tak to měl v hlavě. A vlastně i já. Ale nějak se mi to zvrhlo a ze 'tří čar' se postupně vykrystalizovaly složitější obrázky. Mně se tak moc líbí ty jednoduché, skoro až naivistické kresbičky. Ale když já to prostě neumím! Takže nakonec to dopadlo takto:













... a tady už převedeno do sbírky:





Manžel byl z výsledku nadšen. Na své dílo je patřičně hrdý. A myslím, že i na to mé :-) Snad se bude obdarovaným líbit a budou mít z nápadu radost. Alespoň takovou, jako my dva, když jsme jej tvořili...


8 komentářů:

  1. Páni, to je teda něco! To se s manželem úžasně doplňujete... A společnou sbírku básní, to hned tak někdo nemá, nádhera...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme :-) No, my jsme tak rozdilni, ze se doplnujem velice dobre. Nekdy je to ovsem trosku narocne :-D... ale nenudime se ;-)

      Vymazat
  2. Teda, to je nádhera! Máte to vážně krásný! ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je uzasny pocin. Basne neposoudim, ale vytvarna cast mi prijde skvela, opravdu. Gratuluji k tomu dilu obema, manzelovi i k jubileu! M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju moc, vazim si te chvaly! Gratulaci oslavenci vyridim :-) A basne... no, zvazuju, ze pokud bude manzel souhlasit, mozna cast zverejnime... ;-)

      Vymazat
  4. Maji,dorazil mi balíček! Jsi úžasná, koukám, že ve všem! Děkuji moc, udělala jsi mi radost a těším se na fotonávod! Pohlazení Madlence a muži gratulace veliká, k tak úžasnému počinu-sbírce a i narozeninám!!! A Tobě taky, protože Tvé ilustrace jsou moc pěkné, povedly se Ti a společně můžete být na své dílko pyšní! Moc zdravím k Vám domů, s díky Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko, tak to mam velkou radost, ze dorazil v poradku! Dekuju za slova chvaly! V noci jsem Ti poslala i fotky, snad dosly. Kdyby ne, za chvili je uvidis i u me na blogu. A hned pote slibeny fotonavod ;-) Papa do Irska! M.

      Vymazat