čtvrtek 23. srpna 2018

Pokojíček pro Madlenku počtvrté / konečně domeček!


Madlenka nedávno oslavila druhé narozeniny! A my tím pádem konečně posunuli pokojíček zase o kousek dál. Hlavním dárkem totiž byla domečková postel. Madla domečky a schovky miluje. Tahle je navíc princeznovská - s růžovým závěsem!!!

Trpělivě jsme čekali, až Madla půjde spát, abychom ji do pokoje nainstalovali a ráno po probuzení měla překvápko. Byla to trochu divočina: kolem oběda jsme se vraceli z dovči. Pak ještě honem do obchodu pro matraci. Postýlka v demontu čekala v garáži. Večer snaha co nejdřív uspat. Všichni známe, jak to dopadá. V půl jedenácté jsem začala míchat ingredience na dort. Tatínek montoval. Následně babička dekorovala.
Společné dílo se stihlo! Reakce byla taková, jakou jsem si přála: už od dveří křičela 'domečeeek!' a hned ho utíkala vyzkoušet. Od té doby v něm tráví spoustu času - hraje si a válí se tam. Často přes konstrukci přehazujeme deku, aby byla schovka ještě lepší. A Madla chodí s obřími pěnovými puzzle-dílci, dělá, že to jsou dveře, pořád mi otevírá a zve mě dovnitř. Mám plán, že jednoho dne se tam přestěhuje i na noc, natrvalo, ale žádný dedlajn tomu nedávám. Prostě na pohodu :-)

Ale že ten výběr nebyla žádná legrace! Od původních plánů vyrobit si domečkovou postel sama, jsem po diskusi se švagrem, který dělá v dřevařském závodě, odstoupila. Musela jsem si kriticky přiznat, že takovými schopnostmi zase nedisponujeme a úspora by nebyla nikterak velká. Pak taky můj požadavek, že postel musí mít standardní rozměr. Ne nějaký dětský, který bude na chvíli. Krom toho - dokud tam Madla trvale nespí, bude sloužit  na spaní i pro hosty (případně jako úložiště matrací). Nakonec vyhrála česká značka Benlemi a postel Tery. Myslím, že to byla dobrá volba. Zpracování je pěkné, cena nebyla až tak hrozná, postel je nízká, jak jsem si přála, ale mezerka pod roštem umožňuje cirkulaci vzduchu, což je bonus navíc, s kterým jsem původně ani nepočítala. Objednala jsem verzi bez povrchové úpravy, ale zřejmě si ji ještě sama natřu bezbarvým lakem, aby postel nepřišla k úhoně. Pudrově růžový závěs je z Ikea a stál pár korun.

Tak takhle spí princezny! (No, zatím tam víc času prospím já než Madla :-D...)

Tak si myslím, že výsledek splnil má očekávání. Pokoj se pomalu začíná rýsovat. Teď jsou na řadě poličky nad skříňku - na knížky, vaření... a taky závěsy a svítidla. Všechno už mám vybrané. Tak ještě chvíli budem krmit keramického čuníka a pak se zase pochlubím :-)


Výhled z postýlky. V tomto prostoru bude jednoho dne velký psací stůl...

... zatím stačí malý na první malířské pokusy :-)


Já vím, hroznej lustr z Ikea. Nebojte, už konečně jsem vybrala ty pravé!
Ale ještě nejsou doma. Snad už brzy! :-)

4 komentáře:

  1. Parada, hezke, jemne, akorat pro malou slecnu:-). M.

    OdpovědětVymazat
  2. No krásně se vám ten pokojíček rýsuje, opravdu radost pohledět, perfektně vyladěný už teď... Tak ať má prasátko brzy dost a zase na něco pěkného pustí ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme! Jojo, nasi svinku nastesti pravidelne vykrmujou babicky, tak se ji dari ;-) :-D

      Vymazat