neděle 5. srpna 2018

Tip na prázdninovou destinaci s dětmi



Prázdniny už se nám jistojistě přehouply do druhé poloviny, a tak tu mám pro Vás jeden tip na dovolenou s dětmi - zrovna jsme se odtama vrátili :-) Letos už to teda asi nestihnete, mají velmi narváno, ale třeba na příští rok to můžete zkusit :-)





Pokud Vás už úvodní foto navnadilo, pak vězte, že skutečnost je ještě krásnější. Já jsem se prostě kochala! Jedná se o bývalý statek, velmi citlivě zrekonstruovaný, a to v malebné oblasti na pomezí Čech a Moravy - konkrétně v Roseči u Jindřichova Hradce.






Veverčí dvůr je koncipován jako ubytování pro rodiny s dětmi, takže v areálu je k dispozici bohatě (a vkusně!) vybavená herna, venku veliké kryté pískoviště, trampolína, houpačky, prolézací hrad. Opodál mají ohradu s mini ovečkami a hned vedle atrakci zvanou "Léto v kukuřici", kde je pro děti připravené bludiště vysekané v kukuřičném poli, kde mohou plnit různé úkoly. K tomu navíc miniplážička s bazénem a občerstvením (my jsme toto nevyužili, Madla je ještě moc malá, ale ani tak jsme se rozhodně nenudili!)





S sebou nemusíte tahat skoro nic, všechno vám zapůjčí - v apartmánech je k dispozici skládací postýlka (dokonce i s ručně šitým méďou!), v koupelně nočník a vanička, schodiště je opatřeno zábranou. Vemte jen dítě a dobrou náladu. Nejkrásnější ze všeho jsou ale terásky - ke každému apartmánu - a výhled do bylinkové zahrádky, kde se prohánějí motýli. Stačilo by vám dobré víno a jen tak týden nic nedělat a kochat se - opravdu! Ale pokud vás takto pasivní zábava nezajímá, zkuste s caparty vyrazit do asi dvě stě metrů vzdáleného Houbového parku. Je to areál formátu rozlehlejší zahrady, kde jsou bylinkové záhonky a mezi nimi žijí skřítci, nebo i dinosauři. Větší děti si mohou i zasoutěžit. Madlence stačilo projít si bosou stezku, pokochat se trpaslíky a využít pár prolézaček. Na závěr jsme to asi na hodinu zakempili v přilehlé herničce, která je vybavená i kreativním materiálem, takže si můžete nakonec odnést nějaký ten vlastní výtvor.




Kdo tuhle oblast zná, ví, že v okolí je toho k vidění spousta. Vyrazte třeba do Jindřichova Hradce na zámek, na lodičky a nebo se jen tak loudejte ulicemi. My na náměstíčku objevili zajímavé hipsterské bistro Střapatá Bohunka :-) Pokud máte hodně malé děti, můžete, jako my, vyzkoušet herničku Hopsálkov, která nabízí i něco k zakousnutí pro rodiče (nabídka sice není pro moji rozmazlenou držtičku nic moc, ale aspoň Madla si to užila hezky!). V Třeboni se zase projděte kolem rybníka Svět, zámeckou zahradou nebo centrem města. Příjemná je také procházka kolem městských lázní - po cestě nepřehlédněte těhotnou slečnu z kamene, která stojí ve vodě u městské brány. Na konci náměstí je příjemná kavárna Pokrok. Vyrazit můžete také do Kamenice nad Lipou. Pro mě to nebyla vyloženě známá turistická destinace, o to mileji jsem byla překvapená. Dá se tam dojet z Jindřichova Hradce úzkokolejkou. Madla jí už jednou jela a dodnes vypráví, jak se bála, takže jsme vyrazili raději autem :-D Malá fotoreportáž bude v jednom z následujících článků.

Pro dnešek vše, přeji Vám hezké letní dny, i když za sebe mohu otevřeně přiznat, že už by ty tropy mohly skončit, nesu to nějak těžce! A jak jste na tom Vy? Nějaké tipy na to, jak přežít vedra? :-)



5 komentářů:

  1. Znám, je tam nádherně, byli jsme tam vloni :)

    OdpovědětVymazat
  2. krásný statek! My jezdíme kousek od Hradce na chalupu, takže to tam znám moc dobře...je tam nádherně :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kterym smerem od Hradce? ;-) Manzel z toho kraje pochazi, takze my jsme tam taky kazdou chvilku. Ale treba tu Rosec jsem drive vubec neznala...

      Vymazat
  3. Díky za tip určitě někdy ale spíš v létě vyrážíme :)

    OdpovědětVymazat