středa 21. listopadu 2018

Adventní kalendář 2018


Nedá se nic dělat, už se nám ty Vánoce kvapem blíží a já přípravami na ně prostě žiju! A tak tady chvíli (přesněji řečeno do konce roku) budu otravovat téměř výhradně s nimi. Snad Vás to nebude pohoršovat a naopak příjemně naladí, nebo třeba i inspiruje k něčemu podobnému. Takže dnes tedy o adventním kalendáři pro naši malou.


Adventní kalendář se u nás už stává pomalu tradicí (aneb jak by řekl můj manžel - když je něco podruhé, už je to tradice :-D). O výrobě jednoho takového jsem psala už loni ZDE. Letos tedy hodlám použít ten stejný. Ovšem čím jednotlivé pytlíčky naplnit? Loni jsme zakládali sbírku Dupla - Madla své první dostala někdy na podzim, druhé pak na Mikuláše a další přinesl Ježíšek, takže bylo nasnadě, že obsah budou tvořit figurky panáčků, zvířátek a bytového zařízení. Letos už se opakovat nechci, ačkoli Duplo je stále velmi oblíbená hračka. Vzhledem k Madlenčině zálibě v panenkách Barbie a malých miminkách k ní pasujících jsem se rozhodla, že část dárečků se bude týkat právě jich - různé drobné doplňky typu brýle, kabelka... dále pak oblečky, ať už z mojí či cizí produkce, a v neposlední řadě hodlám také rozšířit naši sbírku potravin (více o nich TU). Samozřejmě tušíte správně, že část obsahu bude handmade. Ale nejsem supermatka. Madla už přes den nespí vůbec, večer uléhá tak mezi devátou a desátou a když zrovna hlídá manžel, rýsuju do práce a nebo sedím za volantem (ano ano, makám na svém letošním předsevzetí, že už ALE OPRAVDU začnu řídit!), takže mi na tvoření zbývá maximálně tak noc. Spánek mám ovšem taky moc ráda. Takže si dávám cíl vyrobit přibližně půlku a zbytek doplnit zbožím z obchodu a nebo z Fleru.


Tady první část z kategorie Barbie doplňků. Nakoupila jsem pár cetek v hračkářství, každý den bude v pytlíčku jedna drobnost. Některé dny bude dáreček větší a panenky si rozšíří svou garderobu. Oblečky jsem nakupovala na Fleru. Už od narozenin máme doma kousky z produkce tvořivé Satén, tyhle jsou od Míny. Obě prodejkyně mohu vřele doporučit.

Příště Vám ukážu další část dárečků, a to potraviny na hraní. A taky už chystám vybavení našeho DOMEČKU. Jste zvědaví? ;-)


4 komentáře:

  1. Hezký nápad s vybavením pro Barbie ;-)... Já taky letos opráším domečky z loňska, nic nového tvořit nebudu a holky budou navlékat korálky ;-)... P.S. Taky nejsem super matka a filcové jídlo stále nemám ;-D... Moc se těším na Tvé předvánoční příspěvky <3...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nepovidej, taky sis s koralky pekne makla! Urcite se to holkam bude libit. Myslim, ze tyhle rucne vyrabene darky jsou proste nejvic! :-)

      Vymazat
  2. Je to krasa. A pravda, toho casu by melo byt vic! Hezky si to uzivejte. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekujeme, uzivame! Advent jeste oficialne nezacal, ale my uz se ladime. Piseme Jeziskovi, probirame ozdobicky a v lednici uz se chladi prvni dve testa. Krasny predvanocni cas i Vam! :-)

      Vymazat