neděle 2. června 2019

Jarní dekorace na stůl


Moje dcera už rok přes den nespí. Večer chodí pozdě. Je to prostě držák! (chjo!)... A ještě později večer já zasedám za kompjůtr a do pozdních/brzkých hodin rýsuju lidem krásné domovy. Od té doby jsou mé DIY projekty skutečně pětiminutovky. Pokud si chcete za tři sta sekund vytvořit jarní dekoraci na stůl, pojďte se mrknout, jak na to.


Ještě je asi třeba podotknout, že ptáčci na korálku za pět minut fakt nevzniknou, ty už musíte mít připravené od Verči z Metamorphosis of my home jako jsem to měla já. Poslala mi je asi před rokem jako milou pozornost k dárečku, který jsem vyhrála na jejím blogu se slovy 'vy s Madlenkou určitě budete vědět, co s nimi'. No, přiznám se, dlouho jsem nevěděla. Nechtěla jsem je jen tak zbůhdarma navléct na špagát, a tak jsem si je šetřila a tušila, že v pravý čas přijde nápad. A přišel až teď na jaře. Takže jsem nakoupila další korálky, nařezala kůži a navlékala. Zespodu jsem to celé zajistila lepidlem z tavné pistole a píchla do toho peříčko. Každý kousek je jinou kombinací korálků a pírek a na větve jich fakt stačí jen pár. My navíc k tomu letos máme i skutečné hnízdo, které v našem břečťanu zanechali a opustili jacísi pěvci, a to i s nevylíhnutými potomky. Ti mě vlastně k celému nápadu inspirovali...




A to je celé. Můžete to zkusit i s dětmi. Madlu to bavilo asi tak půl minuty a pak šla vybufetit sáček s peříčky, ale třeba máte doma malé kreativce. U nás to zatím vypadá spíš na kariéru zpěvačky nebo spisovatelky. Tak či tak, přeju vám hezké jaro plné slunečních paprsků.


6 komentářů:

  1. Teeeda, krásné a originální celé zátiší! S tím hnízdem, vajíčky a prostíráním dotažené do puntíku. A děkuju <3...
    V.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezke, jak pise Verca, do detailu perfektni, M.

    OdpovědětVymazat
  3. Téda, tak tyhle jarní dekorace já můžu. Je ale opravdu veliká škoda to, že neumím tolik rukama a musí to za mne vždycky někdo tvořit, takže na příští jarní období asi budu muset zaměstnat děti nebo nevím :-D Tento rok jsem to vyřešila různými dekoracemi jako jsou třeba solné svícny , ale příští rok bych to chtěla změnit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se líbí :-) a opravdu se toho nemusíte bát, je to velmi jednoduché tvoření, určitě to zvládnete! :-)

      Vymazat