čtvrtek 13. července 2017

Parapet...



 Mám radost. Zase jeden malý kousek našeho bytu je hotov. Parapet na záchodě bylo celkem velké téma. Ačkoli to vypadá jako blbost a ačkoli si třeba říkáte, proč tady prezentuju zrovna WC... ale spočítali jste si někdy, kolik času tam člověk za život stráví? Podle mě se ta místnost často podceňuje. To já jsem se prostě rozhodla, že ji chci krásnou!
Všechny zdi šly dolů a zůstala jen obvodová s oknem a i ta se otloukla až na cihlu. Původní parapety se sundaly a pak se řešilo, co s nimi. V koupelně jsme po úpravě nedali žádný, místo toho se obložil keramikou, protože okno je de facto součástí sprchového koutu. Na WC jsem váhala. Obklad máme do metru dvaceti, dělám to tak téměř do všech návrhů, působí to vzdušně. Parapet byl cca 1,35m vysoko. Zedník mě nahlodával, abych si předstěnu pro závěsné WC nechala taky nadstavit a zarovnat to, ale jednak se mi nechtělo přidávat další řadu kachlí, aby to nebylo moc těžkopádné, druhak mi bylo líto přijít o možný odkládací prostor. Přecejen podlahová plocha je malá a o nějakých skříňkách moc nemohla být řeč. A tak jsem si vymyslela tenhle hluboký parapet, který srovná výšky a hloubky, celé to tak nějak usadí a navíc bude částečně zakrývat onu 'poličku'. Vzhledem k tomu, že celá místnost je (černo)bílá, chtěla jsem to trochu zateplit. Dub byl jasná volba - je to moje nejmilejší dřevina a opakuje se nám v celém domě. Kvůli k atypickým rozměrům celé záležitosti se ale musel nechat udělat na míru ze spárovky, takže to bylo podstatně dražší, než plasťák z hobbymarketu, ale s výsledkem jsem spokojená. Vypadá to krásně a navíc celá místnost 'voní' olejem na dřevo :-) Záměrně jsem si u truhláře poručila nařezat to z mnohem větší plotny, než bylo potřeba, protože se zbytky už mám další velké plány v koupelně a obýváku. Držte palce. Já se pak zas pochlubím ;-)...




8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Dekuji :-) Pan truhlar byl sikovny a poradil si s krivym prostorem na jednicku!

      Vymazat
  2. Tady davam deset palcu z deseti. Nadhera. Podlaha je dokonala, parapet, drevene doplnky, nebo treba ten kvetinac, proste dokonale sladene, tesim se na dalsi pokracovani:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, dekuji za tolik chvaly :-) S doplnky jeste u konce nejsem, jeden dulezity tam zatim chybi, takze mam v planu dalsi DIY, ale o tom zas nekdy priste...

      Vymazat
  3. Proč se nepochlubit i s WC, když je tak krásné, že? ;-) Tleskám...
    V.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z duvodu skryte reklamy na konkretni vyrobek jsem si dovolila komentar odstranit... mila Klaro, priste to, prosim, zkuste jinak!

      Vymazat