středa 20. prosince 2017

Vánoční pozdravy 2017


Asi jako vy všichni, jsem teď před Vánoci s přípravami nějak ve skluzu. Každoročně to podcením, vždycky si říkám, že je času dost... a najednou není. Takže dnes jen krátký report o tom, jak dopadla má letošní přáníčka.

Přiznám se Vám, dlouho jsem váhala, jaký motiv zvolit. Samozřejmě jsem sjížděla Pinterest. Nejdříve se mi pořád nic nelíbilo. V jednu chvíli se mi toho naopak líbilo až moc. A tak jsem si buď mohla hodit korunou, a nebo se rozhodnout podle toho, co mám doma v šuplíku k dispozici. Ano, vzhledem k mé momentální situaci jsem se rozhodla pro druhou, tedy low-cost variantu. Krémová přáníčka mi zbyla ještě ze svatebního tvoření a teď se to perfektně hodilo, takže v podstatě jediný materiál, který mi chyběl, byl kousek červené stužky a tu jsem pořídila za pár peněz v galantérce.  Jako motiv jsem nakonec zvolila prostý věneček. Něco mezi boho stylem a klasickým vánočním kýčem, vždyť to znáte! :-) Obrys jsem nakreslila inkoustovým fixem, který je skvělý v tom, že přes něj lze malovat vodovkama a nerozpíjí se, takže jsem ho mohla i vybarvit. Pro tyto účely jsem Madle ukradla několik jejích akvarelových pastelek (mimochodem jsem zjistila, že ty z Ikea jsou mnohem lepší než pastelky, které koupíte v papírnictví - mám osobní zkušenost ještě s Mapedem a ty mě trochu zklamaly...). Práce to byla poměrně rychlá - obtáhnout pastelkou, rozmazat mokrým štětcem, procvaknout dírkovačkou nahoře dva otvory a uvázat mašličku.
No a je to! Pozdravy v obálkách už jsou na cestě k mým milým a blízkým. Trošku pozdě, ale do Ježíška to ještě stihnou.




... a to je, přátelé, pro dnešek vše, já se loučím, ja Vám mávám a zas běžím dál, protože se mi z rukávu právě sype vanilkový cukr, je jedna v noci a trouba vyplivuje další dávku cukroví. A jak to vypadá tam u vás? :-)






6 komentářů:

  1. Máji, máš je hezoučká, pěkně vánoční, ale vůbec ne kýčovitá! Krásné svátky! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Pranicka se moc povedla, jednoduche a efektivni. V nestihani jsem na tom stejne, spat nechodim nikdy pred pulnoci, ale v jednu, ve dve podle toho v kolik si me dcera vyzada :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani dekuji :-) Ja taky tak
      - kazdy den kolem jedne druhe (a nejen o Vanocich ;-)). Nastesti me si Madla v posledni dobe v noci uz nezada, ale budi se o to driv, takze ta rana jsou nekdy horsi nez ta opilcova :-D Preji pekny zbytek adventu a at vse dopadne na jednicku! M.

      Vymazat
  3. Kouzelna pranicka, moc se mi libi. Hezky predvanocni cas. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mam radost! :-) Marci, hezky predvanocni cas i Vam!

      Vymazat