sobota 7. ledna 2017

Když máte špaletová okna...



Přituhuje! U nás na dalekém severu prý má být zítra minus dvacet (že by za to mohly ty "naše" sympatie k Rusku? :-O)! V Brně situace vypadá, co do teploty, o něco lépe, přesto mě ale dneska ráno uchvátilo tohle mrazíkovo dílo. Obvykle na naše "kastláče" nadávám. Jsou sice stylové a krásné, ale věru nepraktické. Špatně se otevírají, umývají, táhne pod nimi... no ale řekněte, jestli tohle není romantika!? Přes okno v kuchyni a obýváku nebylo vidět ven ani kousíčkem. Připadala jsem si taková zabarikádovaná a schovaná. Ale tak příjemně! V teple domova... Bohužel s prvními paprsky pak bylo během pár minut po nádheře. Stihla jsem si ji aspoň rychle cvaknout...

Dnes jsem svoje Maičkosti tvořila především v kuchyni. Na večeři měli přijít brigádníci, kteří obětovali svoji volnou sobotu, aby nám pomohli v domě oškrábat malby a připravit tak podklad pro nové čáry máry. Tímto vám, milí přátelé, ze srdce děkuju, jste prostě skvělí! Doufám, že gulášek, domácí paštika a nejčokoládovější cake podle Dity P. vás po té dřině potěšil :-)

Tenhle den byl zajímavý ještě v jedné věci. Naše Madlenka je dneska na světě přesně půl roku. Uteklo to! Je to už šikovná holka. Veselá, usměvavá a zručná. A strašně ukecaná! Dneska zvládla říct bába, táta a dokonce i náznak dědy, i když samozřejmě ani jedno z toho určitě ještě nebylo vědomě ;-) Ale myslím, že se ani nenadějem a brzy nám to všecko poví. Takže, milá fazoličko, přeju Ti krásné půlročniny. A jako dárek ode mě zítra dostaneš svoji úplně první a nejlepší misku s mrkvičkou!

Přátelé, a vám hezký zbytek víkendu vinšuju!


3 komentáře:

  1. Spaletova okna mame v praci a take jsem to minuly tyden obdivovala - malir by to tak nedokazal, nebo jen ten hodne zrucny:-). Gratulace prdolce:-). M. nordicpassion.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, byla to skutecna nadhera, mrzelo me, ze to tak rychle zmizelo - stacilo par rannich paprsku... dekujeme, gratulaci vyridim :-)

      Vymazat
  2. Špaletová okna jsou nádherná. My je máme na chalupě a mají své kouzlo :-) . V bytě máme klasická plastová okna a i ta jsou dobrá. Už nám jimi dokonce ani netáhne :-D . Manžel se totiž letos konečně dostal k tomu, že vyměnil těsnění . Nebylo úplně příjemné, když mi táhlo za krk :-D .

    OdpovědětVymazat