úterý 24. ledna 2017

Nesnáším klišé!




... třeba jako to, že holčičky musí chodit v růžovém a chlapečci v modrém. Proč by jako museli??? Kdo to kde napsal? My ještě na prvním stupni nosily v tělocviku námořnické trenýrky. Námořnickou mám prostě ráda. Doma v klubíčcích jí mám kilometry. Takže ani není divu, že když jsem se pustila do toho všeho dětského svetrování, okamžitě jsem po ní sáhla. Připadala mi unisexová. A to se hodilo, protože v té době i naše dítě bylo tak nějak bezpohlavní. Stvořila jsem propínací svetřík s puntíkatou kapsičkou, který jste viděli v jednom z předchozích příspěvků. Nakonec se mi ovšem zazdálo, že přecejen k copánkům se hodí víc, a aby to tomu případnému chlapečkovi nebylo líto, stvořila jsem ještě jeden, čistě pro něj. Modro-béžovo-pruhatý. Střih jsem opět převzala z knihy Pleteme na miminka (od oka bych si to totiž opravdu nelajzla), ale barevné schéma i celkový design jsem si upravila po svém, a tak mnohé z vás by ani nenapadlo, že předloha je ze strany 51. Pro pohodlné oblékání jsem zachovala boční knoflíčky, ovšem pouze na jedné straně. Použila jsem dřevěné, hodily se mi k tomu nejlíp. No a s výsledkem jsem - na moje začátečnické poměry - nadmíru spokojená. Svetrem se kochám natolik, že se nyní vrací do hry i přesto, že máme Majdalenku. I přesto, že mé dítě možná zase někdo - jako tudle francouzská paní ve vlaku - počastuje lichotkou, že "he is beautiful". A co! No tak ať. Pryč s klišé!


Praktické zapínání. Madla nesnáší cokoli přetahovat přes hlavu...


zadní strana je řešená trošku jinak...

6 komentářů:

  1. Po dvou klukach se mi narodila holčička. Jelikož sem ani v těhotenství nevěřila ze by to mohla být holka je v klucicim od hlavy až k patě . A je to fakt jedno, já taky růžovou nenosim: ) jo jen kočár máme růžový, je po sestriných dětech a v růžové korbě se vozili i kluci.

    OdpovědětVymazat
  2. Mne vsichni dle bricha predpovidali kluka :-) Kocarek mame unisex, stejne jako vetsinu obleceni, ja popravde take holcici barvy sama nenosim a nepripada mi dulezite, aby je moje dcera mela... i kdyz chapu, ze nekterym maminkam treba vadi, kdyz se jich neustale nekdo pta, co to maji v kocarku :-D. Treba moje mamka to uz nevydrzela a koupila nasi male ruzovou cepici, pry at ma konecne neco holciciho :-D Ja to az tak neresim. A az ji nechame nastrelit nausnicky, tak uz snad na pochybach nebude nikdo...ani v tom modrem svetru ;-)...

    OdpovědětVymazat
  3. Svetříček je moc povedený. Kdysi jsem pletla podobný. Hezký večer D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuji za pochvalu. Verim, ze u Vaseho chlapecka mel uspech! :-) Treba ho u nas na podruhe taky oblece nejaky mini muz... Pekny vecer i Vam.

      Vymazat
  4. Je uzasny, nase dcera take nosi kde co:-), po bratrovi:-). Jste sikula. M. nordicpassion.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak... porad lepsi holcicka v modrem, nez chlapecek v ruzovem, ze? ;-) Dekuji za pochvalu :-)

      Vymazat