pondělí 28. května 2018

DIY záložka do knihy


V minulém příspěvku jsem psala o blogové výměně. Dneska Vám blíže ukážu záložku do knihy (přesněji řečeno návod, jak si ji vyrobit), kterou jsem vymyslela pro Marcelu.
V tom, že jedním z dárků bude právě záložka, jsem měla jasno celkem od začátku, z Marcelina blogu  Všednodennosti... jsem totiž vytušila, že hodně a ráda čte. Co mi ale trvalo docela dlouho, byla forma. Chtěla jsem něco jednoduchého, s mým specifickým rukopisem. Nakonec jsem se rozhodla, že ji udělám koženou. Kůže je trvanlivá, nadčasová a já ji prostě miluju! Takže jsem pár večerů přemýšlela a pak vyšvihla toto:

čtvrtek 24. května 2018

Opožděný Ježíšek


Blogování je skvělá věc. Jasně, zabere to spoustu času a člověk z toho jakoby nic nemá, ale je to jen relativní. Pro mě je blogování v současné chvíli, kdy jsem doma na rodičovské, vlastně nejintentivnější spojení s okolním světem. Hnací motor pro realizaci mých nápadů, na které mám jinak velmi málo času mnohdy i vůle - nebýt blogu, asi by polovina z nich skončila v šuplíku dokončená jen napůl. Díky blogu jsem taky - i když zatím spíš virtuálně - poznala spoustu zajímavých a inspirativních lidí. No a občas se to virtuálno jako bonus na okamžik zhmotní a vám u dveří zaklepe pošťák s balíčkem, jako teď nedávno. Zúčastnila jsem se totiž výměny, kterou pořádala Marcela z blogu Nordic Passion a Martina z Décor blanc.

úterý 22. května 2018

Jak jsem ilustrovala knížku


No, to je možná trošku honosný titulek. Ono vlastně nešlo o běžnou knihu. Můj manžel píše poezii. Ve vlaku, na toulkách po kraji, když je mu mizerně, nebo když se stane něco výjimečného. Píše ji do šuplíku. Občas s tím vyrazí na autorské čtení. Právě oslavil životní jubileum, a tak se rozhodl vydat sbírku. V omezeném počtu kusů: kolik roků, tolik básní, tolik výtisků. Pro ty nejbližší, kteří ovlivnili jeho život. Byl mi svěřen zodpovědný úkol dílko ilustrovat.

středa 16. května 2018

Nové počtení u nás doma


Pěkný den milí rodičové, dneska opět přináším pár tipů na knížky pro Vaše malé miláčky. Všechno to jsou leporela, tak i motoricky méně zdatní čtenáři si přijdou na své. Pojďme tedy rovnou na to:

neděle 6. května 2018

Renovace 2018 / Díl 1. - obývací skříňka



Tak! A mám tu pro Vás první vstup z mého letošního renovování. Tohle je tedy renovace zatím jen částečná - musela jsem doma totiž udělat nějaká škatulata (rozumějte Madla už nutně potřebovala úložné prostory v pokojíčku, a tak jsem jí z obýváku věnovala velkou knihovnu Expedit) a místo ní zbyla díra, takže dočasně tam bude tato skříňka, než stihnu dokončit její sestru, která tu pak bude definitivně. No a tahle kráska se pak ještě dočká nového povrchu a taky bude zaujímat čestné místo v obýváku, jen jinde. Takže zatím jsem zrenovovala jen dveře, protože ty vypadaly tak strašně, že bych je v obýváku nerozdýchala. Posuďte sami: