čtvrtek 28. února 2019

Domeček a spol po páté: DIY houpací křesílko


 Pokračujeme v seriálu Domeček pro panenky. Tentokrát se podíváme na to, jak si jednoduše vyrobit závěsné houpací křesílko pro panenky velikosti Evi, Shelly a Chelsea. Nápad to není nijak převratný ani nový, našla jsem ho na Pinterestu. Ale zvládne ho opravdu každý a udělá hromadu radosti. Tak pojďme na to!

sobota 23. února 2019

Velmi osobní kniha o zdraví... a co já s tím?


Tak dneska konečně něco víc o knížce, kterou jsem vám slibovala před nedávnem. Dostala jsem ji totiž od Ježíška. Jedná se o Velmi osobní knihu o zdraví od Margit Slimákové. Je to přibližně půl roku stará publikace a už se dostala do širšího povědomí. Mnozí z vás už o ní jistě slyšeli, někteří ji třeba máte i doma v poličce. Pokud nespadáte ani do jedné z kategorií, ale zdravý životní styl vám není úplně lhostejný, pojďte se na to podívat se mnou.

úterý 12. února 2019

Na návštěvě... u mistra řezbáře


V jednom z předchozích článků jsem slibovala, že vám povím o naší vánoční návštěvě, kterou jsme stihli během třídenního pobytu v České Kanadě. V poslední době vlivem dedlajnů v práci nabírám na blogu trochu zpoždění, a tak jsem příspěvek zkompletovala až teď, snad mi to odpustíte, když to vyvážím bohatou obrazovou dokumentací :-) Byli jsme se totiž podívat v řezbářském ateliéru. Jde o ateliér umělce Zdeňka Hajducha, se kterým nás seznámil táta mého manžela. Ze dřeva tady tvoří sochy, loutky, nástěnné umění i nábytek. Jestli máte rádi originální výtvory lidské ruky a domy s duší, pojďte nahlédnout!

neděle 3. února 2019

Domeček a spol po čtvrté: koupelna


A pokračujeme v seriálu o domečku pro panenky. Dnes tedy koupelna. Kdo sleduje můj Instagram, asi už před pár dny viděl lehký náznak na jedné z fotek - domeček je totiž u nás hodně v kurzu. Teď vám tedy povím, jak vybavení vznikalo. Byl to trochu boj, ale nakonec se snad podařilo...