sobota 30. června 2018

Moje nové retro úlovky do knihovničky



Milé děti, tak nám začaly prázdniny. Jupí! Tedy... já už žádné prázdniny nemám, ale stejně se na ně každý rok zas a znovu těším. Jsou prostě tak nějak ve vzduchu, jsou cítit všude. A mě přepadá nostalgie... Možná i proto bude dnešní článek tématicky takový celý prázdninový. Mám tu totiž pro vás zase nějakou tu inspiraci do dětské knihovničky... a vlastně tak trochu i výzvu k tomu, abyste častěji navštěvovali antikvariáty. Jednak tím šetříte přírodu, ale HLAVNĚ můžete objevit opravdové poklady, graficky zdařilé kousky pro malé čtenáře, a to doslova za pár korun.

pondělí 25. června 2018

DIY hodiny do dětského pokoje



Jak vysvětlit dítěti, že si s ním nemůžete celý den v kuse jenom hrát? Jak ho nechat v pokojíčku opuštěné bez pocitu viny? Jak mateřskou přežít se zdravým rozumem a zachovat si i tolik potřebnou chvilku pro sebe?

úterý 19. června 2018

Renovace 2018 / Díl 2. - postýlka pro panenky


Tak dneska zase něco o mém oprašování starých a krásných věcí. Tentokrát jsem si vzala na paškál tuhle postýlku pro panenky.

sobota 9. června 2018

O tom, jak vyrůst...



...alespoň mentálně - jako rodiče i jako lidé, vám poradí americká psycholožka Naomi Aldort. Pokud se osobním růstem zabýváte a chcete na sobě zapracovat, čtěte dál, dneska to bude pro vás. Myslím, že tohle je jedna z kultovních knih takzvaného 'alternativního' rodičovství (aneb toho, co mně připadá naprosto normální, ale spousta lidí na mě stále kouká jako že jsem asi spadla z višně :-)). Je vážně výborná. Já jsem na ni dostala tip od kamarádky a jsem za to moc ráda! Jmenuje se 'Vychováváme děti a rosteme s nimi'...

pátek 1. června 2018

DIY 'flekaté' polštáře



Dneska vám ukážu druhý dárek, který jsem tvořila pro blogovou výměnu s Marcelou. Jde o ručně dekorovaný obal na polštář. Já prostě miluju cákance a taky miluju černobílou, říkala jsem si, že je to vlastně takový univerzální dekor, který se hodí prakticky kamkoli, takže už je na ní, jestli s ním ozdobí pohovku, postel v ložnici... a nebo z něj udělá lenošení pro Charlieho :-)