středa 30. ledna 2019

Handmade dárky: domácí bezinkový likér


Ještě na chvíli zpět k Vánocům. Každý rok řeším, čím obdarovat své přátele a blízké. Poslední roky se mi osvědčily jedlé dárky. Myslím, že nikoho neurazí. Nepráší se na ně ve vitríně.  Udělají hezky v bříšku! Tentokrát jsem na podzim nemohla odolat těm nádherným trsům černých kuliček, co jsem potkávala na procházkách za vsí podél pěšin. A tak jsem zkusila udělat svůj první bezinkový likér...

pátek 25. ledna 2019

Novoroční předsevzetí a bilance minulého roku


S novým rokem je každoročně spjaté bilancování toho minulého. Jaký vlastně byl? A co ona slavná předsevzetí? Takže, přátelé, ruku na srdce!

středa 16. ledna 2019

Domeček a spol potřetí: návod na DIY židličky "Eames"


Slibovala jsem vám další článek na téma domeček pro panenky. Ti, kteří se těšili na velké odhalení, budou asi zklamaní. Ještě vás hodlám chvíli napínat. Tuningu surového domečku a výrobě vybavení do něj jsem obětovala opravdu hodně večerů, a tak by vám vše ráda ukázala popořadě. Dneska tedy židličky ve stylu legendárních "eamesovek". Pojďte nakouknout a pokud by vás zaujaly a nevěděli byste zrovna do čeho "píchnout", můžete si je podle mého návodu i sami vyrobit (i když varuji předem - je to jen pro silnější nátury! :-D)

čtvrtek 10. ledna 2019

Naše Vánoce


Hezký nový rok, přátelé! Hlásím se po delší odmlce, která byla způsobena svátky a mým rozhodnutím počítač vůbec nezapínat (ehm, s výjimkou Youtubu a Prasátka Peppy, jelikož Popelce a Pyšné princezně dcera zatím na chuť jaksi nepřišla). A jaké ty naše Vánoce vůbec byly?