neděle 12. února 2017

Jaro, pojď už!




Prý mají ještě znovu udeřit krutomrazy. Jakkoli souhlasím s tím, že v létě má být vedro a v zimě zima a sníh, letos už se jara nemůžu dočkat. Snad pro ty bacily a zubaté, co pořád brousí okolo, snad kvůli našemu domu, který ještě stále není hotov, protože počasí některým činnostem nepřeje. Letošní jaro pro mě tedy znamená víc, než rozkvetlé stromy. Je to především naděje, že už se konečně přestěhujeme. Tak se těším a díky tomu těšení přežívám.
Madla už je na oteplení taky připravená. Upletla jsem pro ni lehkou čepičku a šálu. Tohle je moje první bezešvá čepice, dělala jsem ji podle návodu z Youtube, ale musím se vám přiznat - už nikdy více! Pletlo se to hrozně. Hlavně závěrečná pasáž, kdy ok ubývalo a já si pravidelně vypichovala oči s šesti krátkými jehlicemi bez konců a než jsem přišla na to, že je třeba je zajistit korkem, několikrát mi kus čepice zmizelo v nenávratnu. Drbačka hrozná, výsledek sice ujde, ale pro příště se vracím k čepicím se švem. Uznala jsem, že když si dám záležet se sešíváním, není to ani moc patrné a poměr cena-výkon jednoznačně hraje pro tuto "ošizenou" variantu.
Šála byl trochu hokus pokus. Sloní inspirace je z Pinterestu, pletla jsem to vyloženě od oka. Délka nebyla nijak promyšlená, prostě jsem jela hladce tam a zpět tak dlouho, dokud mi nedošel materiál :-) V hlavní roli je opět 100% přírodní vlna Drops, světle šedý melír. Kombinovala jsem s červenou bavlnou (taky od Garn studia), což byl zbytkový materiál po předešlém tvoření (možná si pamatujete na moji čepici s červenou bambulí ve stylu Tomáše Holého). Pak jsem doplnila oči a uši. Tvoření vyloženě pro začátečníky, nic složitého.
No, tak my teda můžem. A co ty, jaro, už jsi taky ready?

V čepici se střídá lícový a rubový žerzej

Srdíčkový detail pro moji lásku :-)

Slon v gatích byla trošku improvizace...

4 komentáře:

  1. Jste uzasne pripraveni, fakt nadhera. A moc preju to teseni na nove bydleni a pak to první ladeni a dekorovani, první noc, rano, Vanoce...no všechno první, je to naramny pocit. Pekny den. M. nordicpassion.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) Ano ano, na ladění a dekorování se těším jako na Ježíška. Jenom se bojím, že už na něj nezbydou žádné finance, tak si to asi budu dávkovat postupně, a než dospěju do bodu, aby to bylo alespoň na 90% mojí představy, tak zřejmě uběhne několik let. Ale zas aspoň bude pořád čím si dělat radost :-)

      Vymazat
  2. Po pár splínech začátkem roku beru počasí zatím tak jak je, ono to jaro přijde, ale vám ať to uteče, to těšení chápu. A "příprava" na jaro je povedená. Čepice dělám jenom se švem, s více než dvěma jehlicemi nepletu :-)) D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přijde, MUSÍ! Jenom vydržet! :-) Tak jsem ráda, že nejsem jediná, kdo rezignoval na bezešvé pletení, ono je to fakt asi zbytečná drbačka. Tak ať nám ta zima rychle uteče, s jehlicemi to jde hned lépe, že? ;-)

      Vymazat